De beste ideeën voor LED kastlampen.

Zo gebruikt u LED kastlamp

Nu de dagen weer korter worden en het langer donker is, wordt verlichting weer een steeds belangrijker element in huis. Wanneer u bijvoorbeeld in uw eigen schaduw staat met koken of u niet kunt zien wat u pakken wilt in de kast, kan een kastlamp een uitkomst zijn. Kastverlichting is een lichtbron die bijvoorbeeld in of onder uw keukenkasten kunt bevestigen, zodat uw aanrecht goed belicht is. Dit kan prettig werken wanneer u met scherpe messen in de weer bent of uzelf waagt aan een bijzonder gerecht. Ook wanneer u ’s ochtends opstaat en een outfit uitkiest voor de dag kan kastverlichting een uitkomst zijn. U kunt op die manier op het juiste moment precies zien wat u wilt zien.

Kastlamp met LED.

Met kastverlichting kunt u gericht licht in uw kast aanbrengen. Dit verhoogt de zichtbaarheid van de spullen in uw kast, zonder schaduw te veroorzaken, door uzelf, de kast of de kastdeur. Het is sterk en geconcentreerd licht, maar het is over het algemeen niet hinderlijk om in de lichtbron te kijken. Daarnaast is het vaak mogelijk om uw kastlamp te dimmen. Op die manier kunt u de kastlampen als praktisch werklicht gebruiken, maar kunt u deze ook dimmen. Denk bijvoorbeeld weer aan de keukenverlichting: wanneer u aan het werk bent in de keuken kunt u het licht goed laten branden, terwijl u wanneer u met vrienden in de keuken een borrel drinkt, u het licht kunt dimmen tot een gezellige sfeerverlichting.

Ideeën voor kastlampen.

Om u een beeld te geven van de plekken waarop u kastverlichting kunt bevestigen, geven wij u een aantal ideeën.

Keukenkastlamp - Zoals hiervoor besproken is het een idee om kastverlichting toe te passen in uw keukenkasten. Woonkamer Wanneer u kastverlichting toe wilt passen in de woonkamer, zal dit voornamelijk zijn voor sfeer of het uitlichten van uw favoriete items.

Kledingkast lamp - Als u ’s ochtends uw outfit voor de dag samen wilt stellen, is het natuurlijk fijn wanneer u de kleuren en stoffen goed kunt zien.

Bedlamp - Verlichting aan de rand van uw bed, zodat wanneer u opstaat er meteen verlichting brandt en u goed kunt zien waar u loopt, zonder dat dit te fel is voor u of uw partner.

Kastlamp met sensor.

Kastlampen zijn op verschillende manieren te bedienen. Zo kunt u ervoor kiezen om de verlichting te bedienen via een bewegingssensor, deze reageert op beweging, of via een warmtesensor (PIR), deze reageert op warmte. Deze vormen van bediening worden voornamelijk gebruikt in keukenkasten. Bij deze twee manieren van bediening hoeft u niet te zoeken naar een lichtknop in het donker. Zodra u de kast opent gaat de verlichting aan. Dit is vooral fijn wanneer het donker is in de kamer. Zo kunt u de inhoud van de kast of bijvoorbeeld het aanrecht goed zien zonder moeite te doen. Daarnaast is het mogelijk om uw kastverlichting te dimmen. Zo kunt u variëren van werkverlichting naar sfeerverlichting in één handomdraai of de hoeveelheid licht aanpassen naarmate het buiten, en dus in huis, donkerder wordt. Zo is het dimmen van kastverlichting in de keuken multifunctioneel: werkverlichting tijdens het koken, sfeerverlichting tijdens de borrel!

Een andere manier van kastverlichting bedienen is een deursensor. De kastverlichting gaat aan bij het openen van de deur en gaat weer uit wanneer u de deur sluit. Bekijk ook onze complete sets. In ons assortiment vindt u kastverlichting, werkverlichting en bedverlichting.

Koop hier uw kastverlichting:

LED kastverlichting PIR sensor inbouw max 3A aluminium 12-24V DC
  • PIR sensor
  • Voor 12-24V DC 
  • Detectieafstand: max. 4m
€ 14,99 € 12,39
Vanaf € 14,69
LED keukenverlichting met bewegingssensor opbouw 6W 3000K aluminium dimbaar 12V DC
  • 12V LED opbouwspot
  • Warm wit (3000K), dimbaar
  • Afmeting: 450mm x 45mm
€ 29,99 € 24,79
Vanaf € 29,39
LED kastverlichting spot Somano opbouw 3W 2700K aluminium dimbaar 12V DC
  • 12V LED opbouwspot
  • Extra warm wit (2700K), dimbaar
  • 220 Lumen (vervangt 30W)
€ 28,99 € 23,96
Vanaf € 28,41
LED kastverlichting spot Novello inbouw en opbouw 3W 2700K aluminium dimbaar 12V DC
  • 12V LED in- en opbouwspot
  • Extra warm wit (2700K), dimbaar
  • Afmeting: Ø 62mm
€ 24,99 € 20,65
Vanaf € 24,49
LED kastverlichting complete set 60cm opbouw 7,5W 3000K aluminium dimbaar 24V DC
  • Complete set voor opbouwspot
  • Warm wit (3000K)
  • 1x 20cm en 1x 30cm lichtbalk
€ 59,36 € 49,06
Normale prijs € 63,96 € 52,86
LED bedverlichting complete set dubbel opbouw 9W 3000K aluminium 24V DC
  • Complete set voor opbouwspot
  • Warm wit (3000K)
  • 2x 30cm lichtbalk
€ 87,05 € 71,94
Normale prijs € 87,93 € 72,67

Delen: