Alles wat u moet weten over LED tegels

led tegels kantoortuin

Een energiezuinige LED tegel is een slimme en moderne vervanger voor een TL armatuur in plafond. De installatie van een LED tegel, is erg gemakkelijk. U kunt ze perfect in een systeemplafond plaatsen, maar ook in een opbouwframe of ophangen met een speciale set. Bij LEDdirect helpen je graag een handje met deze blog over de LED panelen, zoals LED tegels ook vaak worden genoemd.

De verschillende soorten LED tegels.

Tegenwoordig vindt u vele soorten en maten LED tegels. De meest gebruikte zijn voor op kantoor, in een magazijn en andere werkruimtes en vervangen traditionele TL armaturen. LED tegels zijn er in de maten 60x60 cm en 120x30cm. Dan zijn er nog ronde inbouwpanelen in veel verschillende diameters. Deze LED inbouwpanelen klemmen zich in een gat door middel van klemveren. In deze blog gaan we wat dieper in op de “normale” LED tegels.

Een voordeel van een Yphix LED tegel is dat deze verkrijgbaar is in verschillende lichtkleuren:

  • 3000K – Warm wit

  • 4000K – Wit

Onze LED experts adviseren voor kantoren en andere werkruimtes 4000K. De Yphix LED tegels zijn standaard uitgevoerd inclusief een driver. Bij sommige panelen heeft u de optie om een andere driver erbij te bestellen. Bijvoorbeeld een dimbare, flikkervrij of een driver geschikt voor een Dali systeem. De dimbare LED tegels zijn te dimmen met een inbouw muurdimmer. Hiermee kunt u maar liefst 40 tegels tegelijk mee dimmen!

Manieren om LED tegels te plaatsen.

Je kunt op de volgende manieren eenvoudig de 60x60 en 120x30 tegels plaatsen:

  • Systeemplafond

Een super gemakkelijke en veel gebruikte manier om LED panelen te plaatsen is in een systeemplafond. Op de plek van een plafondplaat legt u op dezelfde manier de tegel erin.

  • Opbouwframe

Geen systeemplafond? Dan kunt u het opbouwframe bevestigen aan een muur of tegen een ander vlak plafond en schuift het paneel erin. U heeft geen extra ruimte nodig voor de driver, want deze past precies bij in het frame.

  • Ophangset

Met een ophangset worden de LED tegels bevestigd aan het plafond. Het voordeel van een ophangset is dat de ophangdraden verstelbaar zijn. Dus een ongelijk plafond hoeft geen probleem te zijn! Niet alle Yphix tegels zijn op te hangen met deze set, kijk daarom goed bij de productpagina voor meer informatie.

Bedrijfen kunnen gebruik maken van de EIA regeling.

Met een investering in energiezuininge LED verlichting middels LED tegels, kunt u naast een besparing op uw stroomverbruik ook profiteren van de Energie-Investeringsaftrek. Een subsidie om investeringen van bedrijven die een energiebesparing opleveren te stiumleren. Als u hiervoor in aanmerking wilt komen moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Lees er meer over op onze LED subsidies pagina.

LED tegels van Yphix:

LED Paneel 60x60cm Pro 40W 4000K 4100LM
  • Wit licht (4000K)
  • UGR Waarde < 22
  • 4100 Lumen
€ 36,99 € 30,57
Normale prijs € 43,99 € 36,36
LED Paneel 120x30cm Pro 40W 3000K 4100LM
  • Warm wit licht (3000K)
  • UGR Waarde < 22
  • 4100 Lumen
€ 40,99 € 33,88
Normale prijs € 47,99 € 39,66

Delen: