Energielabel C kantoren: vervang uw verlichting voor LED.

Vanaf 1 januari 2023 moeten utiliteitsgebouwen met een kantoorfunctie minimaal energielabel C hebben (Energie-Index van 1,3 of beter) om richting een energieneutrale gebouwde omgeving in 2050 te gaan. Indien een kantoorpand niet voldoet aan energielabel C op deze datum, mag het pand niet meer als kantoor gebruikt worden. Met name kantoorgebouwen die vóór 2000 gebouwd zijn voldoen vaak niet aan een energielabel C-certificering. 

EEN QUICK WIN: LED VERLICHTING.

Kantoren met een energielabel D tot en met G kunnen vaak al zonder al te veel bouwkundige ingrepen energielabel C halen. Veel kantoorgebouwen zijn bijvoorbeeld verlicht met conventionele TL-buizen of panelen. Door deze te vervangen voor LED TL-buizen of LED panelen, kunt u gemakkelijk uw pand energiezuiniger maken. In veel gevallen is deze aanpassing al voldoende om te voldoen aan de nieuwe energielabel C-verplichting. Voor wie bang is dat dit een grote investering is: LED verlichting verdient zich gemakkelijk terug. U bespaart niet alleen op de energierekening, maar door de lange levensduur van LED ook op het regelmatig vervangen van de verlichting.

Heeft uw kantoor energielabel A, B of C? In dat geval voldoet uw kantoor al aan de norm voor 2023. De Rijksoverheid streeft echter naar een energieneutrale gebouwde omgeving in 2050, dus ook voor u is het interessant om alvast te kijken naar energiebesparende maatregelen. Heeft u bijvoorbeeld al uw verlichting al vervangen voor LED? 

Inzicht in besparingsopties.

Met de Energiebesparingsverkenner Kantoren kunt u de verschillende energiebesparende mogelijkheden afwegen en zien welke maatregelen u kunt nemen. Hierin kunt u ook zien of het vervangen van uw conventionele verlichting voor LED uw energielabel voldoende verbetert. Heeft u vragen over welke mogelijkheden er zijn met LED verlichting? Neem dan gerust contact met onze LED experts. Zij helpen u verder. 

Contact met onze LED experts