LED Steeklampen

Vervang uw energievretende en warme kleine lampjes snel en eenvoudig voor LED steeklampen. Een lamp die bekend staat om de hitte die het afgeeft is een R7S. Dit type wordt veel gebruikt in staande lampen en spiegels. Geeft veel licht, maar ook veel warmte! Vervang het daarom voor de LED R7S. LED steeklampen zijn verkrijgbaar in diverse fittingen, zoals bovengenoemde R7S, maar ook de G4, G9, GU5.3 - MR16 en 12V lampjes. En in diverse vormen en wattages. Het zijn de kleinste lampjes die u onder andere vindt in uw afzuigkap, inbouwspotje onder de kastjes of in caravans en boten. Plaats onze Yphix G4 LED lampen en G9 LED lampen heel eenvoudig in een handomdraai in uw huidige armaturen en vervang uw conventionele steeklampen. Een klein klusje, dat een grote energiebesparing oplevert!

Lees meer

Wat zijn steeklampen?

Een steeklamp is een kleine lichtbron voorzien van 2 pinnen, waarmee u de lamp in de armatuur steekt. Ze worden toegepast in kleinere armaturen. Kies hierboven welk type steeklamp u wilt vervangen of nodig heeft. In ons ruime en hoogwaardige assortiment LED lampen vindt u ook alle andere gangbare fittingen.

Welke soorten zijn er?

LEDdirect biedt u steeklampjes in diverse fittingen en uitvoeringen van het Nederlandse kwaliteitsmerk Yphix. Hoogwaardige producten met kwalitatieve LEDs tegen een scherpe prijs:

  • G4 fitting: de steekpinnen staan 4mm uit elkaar, werkt op 12V, heeft een transformator nodig
  • G9 fitting: de steekpinnen staan 9mm uit elkaar, werkt op 230V, rechtstreeks aansluiten op stroomnet
  • GU5.3 - MR16 fitting: 50mm diameter spot, werkt op 12V, heeft een transformator nodig
  • R7S: Aan ieder uiteinde 1 pin, 78 of 118mm lang, werkt op 230V, rechtstreeks aansluiten op stroomnet

Waar worden ze gebruikt?

Het kleine formaat maakt steeklampjes bijzonder geschikt voor plekken waar er weinig ruimte is, zoals de koelkast, vitrine, afzuigkap of wasmachine maar ook in voertuigen zoals een camper, boot of caravan. Ze worden ook wel toegepast in decoratieve armaturen.

Hoeveel bespaar ik op mijn energiekosten als ik steeklampjes vervang?

LED steeklampen leveren u een energiekosten besparing op tot wel 90% ten opzichte van conventionele steeklampen. Daarnaast gaan de LED varianten tot wel 25 keer langer mee en komt er bij LED een stuk minder warmte vrij dan bij halogeen. Daarnaast biedt LED meer mogelijkheden op het gebied van dimbaarheid en lichtkleur.

Waar moet ik op letten bij het vervangen van oude steeklampjes?

Allereerst selecteert u de juiste fitting, maar let daarnaast zeker ook op, en vergelijk de vorm en afmeting. Die kan verschillen van de conventionele steeklamp. De afmeting van onze lampen vindt u in de technische specificaties op de productpagina en op de productfoto’s van het betreffende product. Let ook op dat het wattage overeenkomt. Gebruik hiervoor de filter “vervangt watt (halogeen)” om de juiste vervanger te vinden. Het vervangen van de lamp zelf is eenvoudig, een verwijdert de oude lamp en steekt de nieuwe LED variant er in.

Zijn steeklampen dimbaar?

Steeklampen zoals de G4, G9, GU5.3 en R7S zijn dimbaar. Soms moet u wel de bestaande dimmer vervangen voor een LED dimmer. De juiste dimmer bij uw lampje vindt u onder “aanbevolen productcombinaties”.

LED steeklampen bestellen bij LEDdirect.

Heeft u advies nodig om de juiste steeklamp te kiezen? Of heeft u nog vragen over de toepassing of vervanging van een steeklampje? Neem dan gerust contact op met onze LED experts, zij helpen u graag. U bestelt snel en veilig uw steekverlichting en andere lampen. En wanneer u voor 23:59 uw bestelling heeft gedaan, heeft u deze morgen al in huis (met uitzondering van zondag).

Bekijk ons volledig assortiment aan LED lampen en laat u inspireren:

E27 LED lampen E14 LED lampen GU10 LED lampen
GU5.3 LED lampen G4 LED lampen G9 LED lampen
R7S LED lampen GX53 LED lampen TL buizen LED T8
Smart verlichting Dimbare LED lampen LED spots
Filament lampen MR11 LED lampen Voordeelverpakkingen
12V LED lampen 230V LED lampen LED steeklampen
LED PAR lampen AR LED lampen  Smart Home