LED High bays

Op zoek naar verlichting voor in een grote ruimte? Bijvoorbeeld een fabriekshal, loods, magazijn of sporthal? LED high bays zijn hiervoor uistekend geschikt! Ze worden ook wel klokarmaturen genoemd. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en de nieuwste technieken op het gebied van LED verlichting heeft u lang plezier van onze high bays. Een voordeel van Yphix high bays is dat deze een aanpasbare lichthoek hebben. Door middel van een lens kiest u de gewenste smalle of wat bredere lichthoek. Met LED klokarmaturen en high bays bespaart u aanzienlijk op de energiekosten. Tel uit uw winst!

Lees meer

2 producten

LED high bay Expert 100W 6500K IP65
| 50490711
LED high bay Expert 100W 6500K IP65
  • 13.000 Lumen
  • Daglicht Wit 6500K, CRI >80
  • IP65 (sproei waterdicht)
Aanbiedingsprijs € 89,99 € 74,37 Normale prijs € 139,99 € 115,69
LED high bay Expert 200W 6500K IP65
| 50490721
LED high bay Expert 200W 6500K IP65
  • 26.000 Lumen
  • Wit (6500K), CRI >80
  • IP65 (sproeiwaterdicht)
Aanbiedingsprijs € 119,99 € 99,17 Normale prijs € 199,99 € 165,28

2 producten

Gasontladingslamp vervangen door LED High Bays.

In grote hallen, fabrieken en magazijnen is het voor de efficiëntie en veiligheid belangrijk dat er goede verlichting is. Vaak wordt dit nog gedaan door HID/HPI lampen, ook wel gasontladingslampen genoemd. Deze geven een hoge lichtopbrengst, maar verbruiken ook erg veel stroom. Voor lange tijd was dit soort verlichting de perfecte oplossing voor de hoge plafonds in eerdergenoemde ruimtes. Echter is er een energiezuinig en beter alternatief op de markt: LED High Bays. De perfecte kandidaat om uw gasontladingslampen te vervangen door LED.

Wat is een LED High Bay.

Een LED High Bay is een LED vervanging voor conventionele verlichting in grote ruimtes van bedrijven. Een krachtige lamp die een betrouwbare kleurweergave heeft en zo min mogelijk onderhoud verschaft. De lampen hangen namelijk vaak hoog, waardoor het niet handig is wanneer een lamp regelmatig vervangen moet worden. LED High Bays zijn ontworpen voor het verlichten van ruimtes van 8 meter of hoger. Een LED High Bay heeft een levensduur van gemiddeld 50.000 uur. Dat zorgt voor een gemiddeld 7x langere levensduur dan conventionele verlichting! Daarnaast heeft deze verlichting een effectieve lichtopbrengst en gaat er geen energie verloren door bijvoorbeeld het heet worden van de lamp. Het heet worden van de lamp is bij oude verlichting een nadeel voor met name het energieverbruik. De oude gasontladingstechniek techniek kan electriciteit niet maximaal omzetten in licht, waardoor er warmte vrij komt. LED kan dit veel beter, waardoor de lamp ook minder warm wordt, minder verbruikt maar dezelfde lichtopbrengst geeft. Een andere vorm van verlichting die vaak gebruikt wordt in ruimten zoals een fabriekshal of loods is de HPS techniek en TL verlichting. HPS heeft met een slechte kleurweergave en ook een lange opstarttijd. Een voordeel van een LED High Bay is dat de lamp onmiddellijk oplicht en niet, zoals bij conventionele TL buizen, eerst knippert. Een groot voordeel van LED High Bays is dat u tot wel 60% energie bespaart. De investering verdient zich snel terug en is het waard. 

LED High Bays vs. HID/HPI lampen. 

HID/HPI lampen worden nog altijd veel gebruikt in hallen en magazijnen. In tegenstelling tot LED High Bays is de kleurweergave van deze verlichting op lange termijn laag en inefficiënt. Een hoge kleurwaarde, ook wel CRI, is belangrijk voor het weergeven van kleuren zoals die in daglicht zouden zijn. Bij een lamp met een lage CRI zal de zichtbare kleur afwijken van de natuurlijke kleur. Daarbij komt dat ze een lange opstarttijd hebben. Dit is niet prettig in grote hallen waar veel mensen meteen aan de slag moeten kunnen. Na 10.000 uur verliest HID verlichting zo’n 70% van zijn capaciteit. Zet dat maar eens af tegen de 50.000 uur die de LED High Bay haalt!

Verschillende lenzen voor een high bay.

Voor de industriesector zijn LED High Bays dus een hele goede keuze op verschillende belangrijke vlakken. Het bespaart energie, is uiteindelijk lager in kosten, heeft een hoge lichtopbrengst en past perfect in ruimtes binnen de industriële sector. Binnen ons assortiment vindt u 4 verschillende LED High Bays met 4 verschillende lenzen. Deze lenzen beschermen de LEDs tegen stof en voorwerpen van buitenaf. Daarnaast geven ze een diffuser licht. Deze lenzen zorgen overigens niet voor verlies in lichtopbrengst.