LED Trapverlichting

Het verlichten van uw trap is een sfeervolle en luxe toevoeging in ieder huis. Daarnaast verhoogt het ook nog eens de veiligheid. Nooit meer de trap op of af in het donker. Dat kan met LED trapverlichting van LEDdirect. Pas strips toe onder de treden, of kies voor spots onder de treden of in de muur. Combineer uw trapverlichting met een bewegingssensor zodat uw verlichting automatisch wordt aan- en uitgeschakeld. Maak van uw trap een ware blikvanger met stijlvolle verlichting die uw trap laat stralen.

Lees meer

Welke soorten trapverlichting zijn er?

Welke LED verlichting u kiest voor uw trap hangt af van uw wat u mooi en prettig vindt en wat de mogelijkheden zijn indien het een bestaande trap betreft. Het voordeel van LED is dat het een langere levensduur heeft, minder warm wordt en superzuinig is in energieverbruik. Daarnaast kan LED beter tegen trillen en schokken en dat is wel zo handig op de trap.

LED strips worden veel toegepast onder de treden van trappen. traptrede verlichting geeft mooi, indirect licht op de treden en is stijlvol, niet verblindend en veilig. Ook toepasbaar bij open trappen. De strips plaatst u onder de treden, of tegen het stootbord. Of kies voor de onderkant van de trapleuning of in een gleuf in de muur naast de trap.

LED inbouwspots geven ook een mooi effect in de trapmuur. Zoals bijvoorbeeld de Venice inbouwspot rond. Deze is halfopen en verspreidt het licht egaal en gericht. Dat geeft een chique uitstraling. Of kies de Sienna LED module, door de geringe inbouwhoogte zeer geschikt om in een muur in te bouwen.

Breidt uw trapverlichting uit met LED bewegingsmelders. Zo staat de verlichting niet onnodig aan, maar is de trap ‘s nachts bij gebruik wel verlicht.

Wilt u uw trapverlichting integreren in uw smart home systeem?

Dat kan natuurlijk! Hoe u uw trapverlichting bedient, kiest u zelf: met een muurschakelaar of -dimmer, afstandsbediening, een bewegingsmelder of gekoppeld aan uw smart home systeem. In ons smart home assortiment vindt u strips die u kunt integreren in uw smart systeem dat werkt op het Zigbee protocol, zoals bijvoorbeeld Philips Hue.

Welke kleurtemperatuur is geschikt voor de trap?

Welke lichtkleur u kiest hangt af van de sfeer die u wilt creëren. Ga voor een koele lichtkleur (4000K) als u energiek licht wilt op of naast uw trap, vergelijkbaar met ochtendlicht. Ga voor een warmere lichtkleur (2700-3000K) als u juist meer sfeer wilt creëren, vergelijkbaar met avondlicht.

Kan ik trapverlichting ook dimmen?

Ja, u kunt trapverlichting dimbaar maken met onze LED dimmers. Zo heeft u ieder moment van de dag de juiste hoeveelheid licht op uw trap. Fijn, als u bijvoorbeeld ‘s avonds de trapverlichting aan laat voor wie nog wat langer op blijft. Of als u ‘s nachts weleens naar beneden gaat en veilig de trap af wilt, maar niet in het volle licht.

Wat heb ik nodig om trapverlichting te installeren?

Kiest u voor strips, kies dan de volgende basisbenodigdheden zodat u direct aan de slag kunt met de installatie:

Kiest u voor spots, dan zijn dit de basisbenodigdheden:

LED trapverlichting bestellen bij LEDdirect

Onze LED specialisten hebben alle kennis om u zo goed mogelijk te helpen bij vragen over uw trapverlichting. We staan voor u klaar om u te adviseren of te helpen uw trapverlichting compleet te maken of te voorzien van advies over het aansluiten. Neem contact op via +31(0) 88 0100 400 of start een chat.

Verken ons ruime assortiment en laat je inspireren door de diverse mogelijkheden die wij te bedien hebben. Naast onze hoogwaardige LED trapverlichting, bieden wij een ruim assortiment aan LED verlichting:

LEDdirect biedt naast trapverlichting ook een volledig assortiment aan binnenverlichting:

Badkamerverlichting Keukenverlichting Woonkamerverlichting
Slaapkamerverlichting Garageverlichting Kantoorverlichting
Plafondlampen Smart Home LED kastverlichting
LED spiegelverlichting Draadloze LED verlichting Wandlampen