Veelgestelde vragen over het aansluiten van LED verlichting.

Heeft u een vraag over het aansluiten of vervangen van uw LED lamp? Onderstaand vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

HOE SLUIT JE LED VERLICHTING AAN?

LED lampen kunnen verschillende voltages hebben. Wanneer u een lamp heeft met 230V, kunt u deze direct op het stopcontact aansluiten. Maar wanneer u een lamp heeft met 12V, 24V, 350mA of 700mA, heeft u een driver of transformator nodig. De transformator zorgt ervoor dat stroom wordt omgezet van 230V naar bijvoorbeeld 12V. Wanneer u in onze online shop een lamp heeft gevonden naar uw wens, staan de door onze LED experts aangeraden producten erbij. Hier staan ook de transformatoren tussen.

HOE VERVANG JE EEN HALOGEEN SPOT MET EEN LED SPOT?

De meeste fittingen van onze LED lampen zijn retrofit. Deze term houdt in dat de LED lamp de halogeenlamp zonder aanpassingen kan vervangen. Let wel op bij lampen van 12V of 24V: hierbij adviseren wij een transformator. Deze staan aangegeven bij de lamp van uw voorkeur op de productpagina in onze webshop.

WELKE TRAFO HEEFT U NODIG VOOR UW LED VERLICHTING?

Er zijn 2 soorten transformatoren, ook wel trafo’s genoemd. Er zijn LED trafo’s voor 24V en LED trafo’s voor 12V. Trafo’s zijn eigenlijk LED voedingen welke ervoor zorgen dat er een circuit van laagspanning ontstaat. Netspanning van 230V (uit het stopcontact) wordt dan omgezet naar bijvoorbeeld 12V of 24V.

HOEVEEL LED SPOTS HEEFT U NODIG?

Wanneer u wilt weten hoeveel LED spots u nodig heeft om de juiste verlichting te creëren, zijn er een aantal factoren van belang. Neem bijvoorbeeld de hoogte van het plafond, de hoeveelheid ramen in de ruimte, de kleur van het plafond, de muren en de vloer, het soort lamp en het type en merk LED lamp. Als ezelsbrug zou u kunnen aanhouden dat u per vierkante meter 1 Watt aan verlichting nodig heeft. Voor werkplekken kunt u dit keer 2 doen, omdat hier veel meer licht nodig is dan in bijvoorbeeld een woonkamer. Hier geldt dus 2 Watt per vierkante meter.