EK-DEALS BIJ LEDDIRECT - PAK HIER UW KORTING

Veelgestelde vragen over duurzaamheid.

LED verlichting is duurzame verlichting maar waarom eigenlijk? Lees het antwoord hieronder. Heeft u een andere vraag over duurzaamheid? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer.

Waarom is LED verlichting duurzaam?

LED verlichting is momenteel de meest duurzame vorm van verlichting. Het verschil tussen LED verlichting en andere vormen van verlichting is dat LED verlichting tot wel 90% minder energie verbruikt dan bijvoorbeeld een gloeilamp met een gelijke lichtopbrengst. Daarnaast zijn LED lampen goed te recyclen en bevatten ze geen schadelijke stoffen, zoals bijvoorbeeld kwik in spaarlampen. Spaarlampen moeten daarom bijvoorbeeld bij het chemische afval en LED niet. Ten slotte gaat het fabriceren van LED lampen op een meer duurzamere manier dan bij de oude vormen van verlichting.

Hoe lang gaat LED verlichting mee?

De levensduur van LED lamp verlichting verschilt natuurlijk wel per lamp, maar een LED lamp kan tot wel 50.000 branduren levensduur hebben. Dat is al 50 keer langer dan de levensduur van een gloeilamp en meer dan 4 keer langer dan de levensduur van een kwalitatieve spaarlamp. Het verschil zit hem voornamelijk in de vormgeving van de LED lamp. Neem de warmte die een LED lamp uitstraalt. LED lampen worden veel minder warm dan andere lampen, hierdoor is de kans dat een LED doorbrandt erg klein. Ook is een LED lamp tegenwoordig vaak waterdicht en minder fragiel, waardoor hij beter tegen een stootje kan.