EK-DEALS BIJ LEDDIRECT - PAK HIER UW KORTING

Veiligheid

5 producten

X-sense XS01 rookmelder
| 50650010
X-sense XS01 rookmelder
 • NEN 14604 norm
 • Groot meetbereik van 20 tot 40m2
 • Litium batterij met 10 jaar levensduur
Aanbiedingsprijs € 22,49 € 18,59 Normale prijs € 24,99 € 20,65
X-sense XS01-W rookmelder koppelbaar
| 50650031
X-sense XS01-W rookmelder koppelbaar
 • Draadloos koppelbaar
 • Groot meetbereik van 20 tot 40m2
 • Litium batterij met 10 jaar levensduur
Aanbiedingsprijs € 26,99 € 22,31 Normale prijs € 29,99 € 24,79
Magnetische montageset X-Sense rookmelder
| 50650100
Magnetische montageset X-Sense rookmelder
 • Geen gaten boren
 • Ultra sterk (3 magneten)
 • 3M tape
€ 4,99 € 4,12
LED bouwlamp Bob 30W 6500K IP65
| 21600021
LED bouwlamp Bob 30W 6500K IP65
 • Daglicht wit (6500K)
 • 2100 Lumen (vervangt 200W)
 • IP65 (straalwaterdicht)
€ 24,99 € 20,65
LED bouwlamp Bill 10W 6500K IP44
| 21600025
LED bouwlamp Bill 10W 6500K IP44
 • Daglicht wit (6500K)
 • 700 Lumen (vervangt 70W)
 • IP44 (spatwaterdicht)
€ 32,99 € 27,26

5 producten

Rookmelders zijn cruciaal voor de veiligheid van uw huis en zijn sinds 1 juli 2022 verplicht op iedere verdieping. Rookmelders zijn onmisbaar en redden ieder jaar vele levens. Bij LEDdirect kunt u kiezen uit verschillende varianten en bijbehorende montagesets. Het kopen, plaatsen en regelmatig testen van een rookmelder is een verstandige keuze. Op deze manier grijpt u direct in wanneer er brand ontstaat.

Lees meer

Rookmelders voorkomen brand.


Een rookmelder speelt een cruciale rol bij het voorkomen van brand. Deze modules zijn ontworpen om vroegtijdig rook te detecteren om vervolgens een alarmsignaal af te geven. Maar hoe voorkomen rookmelders nu precies brand? Allereerst zorgen rookmelders ervoor dat een brand in een vroeg stadium wordt gedetecteerd. Zodra de melder rook detecteert, activeert deze het alarm. Dankzij dit alarmsignaal worden bewoners en eventuele voorbijgangers vroegtijdig gewaarschuwd. Dit kunnen kostbare minuten zijn om bijvoorbeeld te ontsnappen en alarm te kunnen slaan.

Hoe werkt een rookmelder?.


Een rookmelder is een essentieel apparaat dat de veiligheid in een gebouw vergroot. Maar hoe werkt een rookmelder eigenlijk? Het belangrijkste onderdeel van de rookmelder is de sensor. Deze sensor detecteert rook delen in de lucht. Zodra deze delen de sensor bereiken, wordt het alarm geactiveerd en geeft deze een hard geluid af.
De Lithium batterijen van de rookmelders die LEDdirect aanbiedt, hebben een levensduur van circa 10 jaar. Het meetbereik van de rookmelders is 25 meter. Hierdoor zijn ze geschikt om vrijwel overal in huis te plaatsen en te installeren. X-Sense modules zijn voorzien van een TÜV veiligheidscertificaat en voldoen aan de NEN14604 norm. In Europa gelden zeer strenge regels voor de productie en verkoop van rookmelders, en terecht. Al deze regels zijn vastgesteld in de NEN14604 norm.

Verschillende soorten rookmelders.


Er zijn verschillende soorten rookmelders verkrijgbaar. De meest voorkomende types zijn ionisatie rookmelders en optische rookmelders. Ionisatie rookmelders maken gebruik van een kleine radioactieve bron om een elektrische stroom te creëren. Als rook in de lucht de stroom onderbreekt, wordt het alarmsignaal geactiveerd. Optische rookmelders werken op basis van een lichtsensor. Wanneer rookdeeltjes in de lucht het pad van het licht verstoren, wordt het alarmsysteem geactiveerd.

LEDdirect biedt naast de reguliere X-Sense XS01 rookmelder ook een X-Sense XS01-WT slimme rookmelder WiFi aan. Deze rookmelder is aan uw WiFi te koppelen, in combinatie met de bijbehorende app. Deze app geeft u een signaal wanneer de rookmelder geactiveerd wordt. LEDdirect biedt ook een X-Sense XS01-W rookmelder koppelbaar aan. Dankzij deze variant is het mogelijk meerdere modules met elkaar te koppelen. Wanneer een rookmelder in de kelder geactiveerd wordt, omdat deze rook detecteert, dan worden alle gekoppelde rookmelders ook geactiveerd.


Hoe bevestig ik een rookmelder.


Rookmelders zijn eenvoudig te bevestigen dankzij het meegeleverde montagemateriaal. Hiervoor heeft u alles een schroevendraaier nodig, om deze te bevestigen aan het plafond. Wilt u liever geen schroeven in uw plafond? Begrijpelijk! Dan kunt u kiezen voor onze magnetische montageset X-Sense.
Naast de bevestiging is ook het onderhouden van een rookmelder van belang. Zorg ervoor dat deze stofvrij is en blijft. Neem de modules af en toe af met een licht vochtige doek zodat ze schoon blijven.
Heeft u vragen over het onderhouden of bevestigen van de rookmelder? Onze LED experts staan voor u klaar.


Waar plaats ik mijn rookmelder?.


Omdat rook altijd naar boven stijgt, is het van belang deze aan het plafond te bevestigen. Zo adviseert de Brandweer rookmelders te plaatsen op elke verdieping van uw woning en in of rondom de ruimtes waar u slaapt. Zo kunt u als bewoner van een woning sneller reageren. Belangrijk is tevens de melder minstens vijftig centimeter vanaf de muur of een hoek te plaatsen.
Plaats uw rookmelder niet bij een ventilator of een ventilatieopening. Daarnaast wordt afgeraden de melders te plaatsen boven de verwarming of in de damp van een kooktoestel of een vaatwasser. Ook tochtige plekken worden afgeraden, omdat hier de rook slechter toegang heeft tot de module.


Rookmelder kopen.


Rookmelders spelen een onmisbare rol bij het voorkomen van brand. Door het tijdig detecteren van rook waarschuwt het de bewoners van uw huis. Hierdoor kunnen rookmelders levens redden en schade aan eigendommen beperken. Koop vandaag nog een hoogwaardige rookmelders om de veiligheid van uw huis, uw eigendommen en levens te waarborgen.
LEDdirect biedt 5 jaar garantie op rookmelders. Daarnaast zijn alle X-Sense rookmelders voorzien van een TÜV kwaliteitscertificaat en voldoen deze aan de NEN14604 norm. Bestelt u uw melder voor 23:59 uur? Dan heeft u, met uitzondering van de zondag, uw bestelling de volgende dag al in huis. Rookmelders kopen bij LEDdirect vanaf €24,99. Voor andere LED benodigdheden bekijkt u onze LED accessoires.