De lichthoek of gradenbundel kiezen? Een uitleg.

gradenbundel lichthoek led

LED lampen hebben een verschillende lichthoek, wat uitgedrukt wordt in graden en aangeduid met het teken ‘°’. Maar wanneer kiest u voor een smalle of juist voor een brede lichthoek? Bij een smalle lichthoek wordt het licht geconcentreerd en krijgt u een ‘spotlight’ effect. Deze kan dus goed gebruikt worden als u een schilderij, poster of iets anders in de spotlight wilt zetten. De omgeving wordt dan minder verlicht, waardoor het opject dat u aanlicht meer opvalt. Bovendien wordt alle lichtopbrengst (uitgedrukt in Lumen) van de lamp geconcentreerd op en kleiner oppervlak, waardoor er meer licht op het object valt.

Toepassing van verschillende LED gradenbundels.

LED lampen met een bundel van 24° - 40° komen het meest voor en kunnen goed toegepast worden in winkels, restaurants en thuis. Boven het werkblad of kookeiland in de keuken wilt u ook graag licht met een smalle lichtbundel. Zo kunt u namelijk beter zien waar u mee bezig bent en of het stukje vlees al gaar is. Heeft u een langer werkblad, kies dan voor meerdere lichtpunten met een smalle lichtbundel om zo elk gedeelte optimaal te verlichten. Bredere lichtbundels worden toegepast in de gang, het magazijn en kantoor waar u een groot oppervlakte wil verlichten.

Hulp nodig voor de juiste lichthoek?

Wilt u meer weten over LED verlichting? Lees dan onze andere blogs! Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste lichthoek van een LED lamp? Neem gerust contact op met onze LED experts. Zij adviseren u graag over gradenbundels van onze LED verlichting.

Delen: