EK-DEALS BIJ LEDDIRECT - PAK HIER UW KORTING

4 tips voor goede kastverlichting in de keuken, garderobe en walk-in.

LED kastverlichting; Tips voor kastverlichting

Goed licht is essentieel, ook in of onder kasten. Waar moet u op letten wanneer u aan de slag gaat met kastverlichting of geïntegreerde verlichting? Bedenk eerst wat u met de verlichting wilt bereiken voordat u de lampen aanschaft. Onze LED specialisten helpen graag met handige tips.

Tip 1: Bedenk wat u wilt verlichten.

Kastverlichting is toepasbaar in veel vertrekken van het huis. Zoals in de keuken onder de bovenkasten en in de kasten zelf. In de kledingkast of walk-in en natuurlijk de garderobekast. In vitrinekasten, open kasten en planken.

Kastverlichting; keuken aanrecht kastje LED

In de keuken: keukenverlichting in of onder kasten brengt sfeervol of handig werklicht direct op het werkblad of in de kast.

Kastverlichting; kledingkast LED

In de kledingkast of garderobekast: in de vroege ochtend snel een outfit kiezen wordt een stuk makkelijker met kastverlichting

Kastverlichting; vitrinekast LED

In een vitrinekast, boekenkast of open kast: Leg de nadruk op uw meest favoriete items en breng meer sfeer in de ruimte waar de kast staat met kastverlichting.

Tip 2: Bepaal het doel van de kastverlichting: functioneel of accent.

Functionele verlichting zorgt er voor dat u goed kunt zien waar u mee bezig bent en het licht verhoogt de zichtbaarheid van items. Het licht is sterk en geconcentreerd. Alle Yphix LED lampen uit de kastverlichting serie hebben een melkwit glaasje waardoor het niet hinderlijk is om in de lichtbron te kijken (LED inbouwspots uitgezonderd). Functioneel licht wordt toegepast in gesloten kasten en op het werkblad. Op het werkblad is het fijn om met een dimmer het werklicht te kunnen dimmen naar zachter, sfeervol licht. Zo komt de keuken nog mooier uit. Accentverlichting past u toe in een open kast of vitrine kast. Ook hier is het belangrijk dat u niet direct in het lichtpunt kunt kijken. Pas echter op met te veel accentverlichting. Daarmee doe u het effect teniet. Ook hier is het heel fijn om het licht te kunnen dimmen, zodat de accentverlichting flexibel afgestemd kan worden op het moment van de dag.

Tip 3: Controleer schaduwval en voorkom hinderlijke schaduw.

Bepaal hoe schaduwen vallen, en of dat hinderlijk is. Op het werkblad in de keuken is verlichting onder de bovenkasten ideaal om schaduwvrij perfect zicht te hebben bij het snijden en koken. Maar ook in kasten is het zinvol eerst goed te kijken waar u de lampen plaatst. De tips van onze LED experts: plaats de lampen niet te hoog en zorg dat de schaduw niet valt op hetgeen u zou willen uitlichten of accentueren.

Tip 4: Kies de juiste bediening voor het ultieme gemak.

Wanneer moet het licht aan en wanneer uit? Kies de bediening die past bij de kast. De meest voor de hand liggende keuzes bij verlichting onder de (keuken)kast zijn bediening via een bewegingssensor of warmte sensor (PIR), zodat u nooit meer hoeft te zoeken naar een lichtknop in het donker. In de vroege ochtend of donkere avond meer licht nodig dan overdag, of wilt u kunnen variëren van werklicht naar zachter sfeerlicht? Dim de LED verlichting dan naar wens. Is de LED lamp in de kast geplaatst? Dan is het heel handig om te kiezen voor een deursensor. De lichtbronnen schakelen dan in of uit bij het openen en sluiten van de deur. De deursensor is verkrijgbaar in verschillende varianten: inbouw, opbouw of als dubbele sensor.


Bekijk hier de complete kastverlichting sets van Yphix De elegante inbouw en opbouw kastverlichting oplossingen zijn van hoogwaardige kwaliteit, mooi afgewerkt en in veel gevallen dimbaar. Door de kleine maatvoering en zeer lage inbouwhoogte is er voor iedere kast wel een Yphix kastverlichtingsoptie. 


Heeft u nog vragen over Yphix kastverlichting? Of zou u graag extra advies willen hebben? Neem dan gerust contact op met onze LED specialisten.

Kastverlichting:

LED kastverlichting spot Somano opbouw 3W 2900K aluminium dimbaar 12V DC
 • 12V LED opbouwspot
 • Warm wit (2900K), dimbaar
 • 220 Lumen (vervangt 30W)
€ 28,99 € 23,96
Vanaf € 28,41
LED keukenverlichting met PIR bewegingssensor opbouw 6W 3000K aluminium dimbaar 12V DC
 • 12V LED opbouwspot
 • Warm wit (3000K), dimbaar
 • Afmeting: 450mm x 45mm x 14,3mm
€ 32,99 € 27,26
Vanaf € 32,33
LED kastverlichting spot Livo opbouw 3W 2800K aluminium dimbaar 12V DC
 • 12V LED opbouwspot
 • Warm wit (2800K), dimbaar
 • Afmeting: Ø 65mm
€ 22,99 € 19,00
Vanaf € 22,53
LED kastverlichting spot Novello inbouw en opbouw 3W 2700K aluminium dimbaar 12V DC
 • 12V LED in- en opbouwspot
 • Extra warm wit (2700K), dimbaar
 • Afmeting: Ø 62mm
Aanbiedingsprijs € 20,99 € 17,35 Normale prijs € 24,99 € 20,65
LED keukenverlichting 80cm Cassia opbouw 8W switch tone via sensor aluminium dimbaar
 • LED onderbouwverlichting
 • 3000-6500K, dimbaar
 • Afmeting: 800mm x 29mm
€ 44,99 € 37,18
Vanaf € 44,09

Delen: