Verlichting onder keukenkastjes: wat zijn de opties?

Keukenkast verlichting

Dé plek waar je samenkomt en geniet van lekker eten en gezelligheid, maar ook in alle haast ’s ochtends je ontbijt klaarmaakt. De keuken. Ook wel het hart van het huis genoemd. Goede keukenverlichting in daarom erg belangrijk. In deze blog gaan we dieper in op onze oplossingen voor verlichting voor keukenkastjes.

Verlichting in en onder keukenkastjes.

Als u aan het koken bent is het belangrijk dat hier goede verlichting bij is. Niemand wil zich in de vingers snijden of ongaar vlees/ vis serveren. Schaduwen heeft u dus liever niet op het werkblad of fornuis. Vaak is deze schadow er wel als u bovenkasten heeft in uw keuken. Naast dat dit de veroorzaker is van de schaduw op werkblad, is het tevens een onderdeel van de oplossing! Keukenkastjes zijn namelijk de ideale plek om verlichting onder aan te brengen. Hiervoor kunt u goed onze opbouw LED keukenkast verlichting gebruiken. Onze verschillende oplossingen zijn ideaal om onder uw keueknkastjes te monteren voor extra werklicht.

Heeft u een plank in de keuken of een andere hangkast waarin u in de onderkant een gat van minimaal 20mm zou kunnen boren? Dan zijn onze LED inbouwspots ook geschikt om hieronder te monteren.

Dimmen onderbouw keukenverlichting.

Deze onderbouw keukenspots zijn kantelbaar en daarom goed te richten. Daarnaast zijn ze door het Plug & Playsysteem ook nog eens super gemakkelijk te installeren. Het voordeel van de LED keukenkast verlichting onderbouw sets is dat deze uit te breiden is met sensoren en eventueel een touch dimmer. Ideaal als u met vieze handen de verlichting wilt bedienen. Naast goede werkverlichting is het ook belangrijk dat u gezellig licht heeft om bij te relaxen. Dit kunt u eenvoudig creëren met een dimmer en LED inbouwspot met een warme lichtkleur. Er zijn verschillende manieren om LED keukenverlichting te dimmen. Denk bijvoorbeeld aan een inbouw muurdimmer die u kunt plaatsen op de plek van de schakelaar, of een dimmer met radiografische afstandsbediening. Zo zijn ook de spots onder de keukenkast te dimmen!

LED Strip verlichting onder keukenkast.

Wilt u in plaats van een aantal lichtpunten een egale lichtlijn onder uw keukenkastjes? Een LED strip is hier uitstekend geschikt voor onder uw keukenkast! Onze Yphix LED strips zijn bovendien ook goed te dimmen. U kunt zo goed switchen tussen fijn werklicht en sfeerlicht onder uw keukenkastjes, dit kan middels een  muurdimmer, touch dimmer en radiografische afstandsbediening. Dus ook als u geen schakelaar in de muur heeft voor uw led strips onder uw keukenkasten, dan is nog steeds van alles mogelijk. Plaats de LED strip in een profiel met afdekkap voor een mooie strakke afwerking. Ook kunt u deze led strip profielen goed schoonhouden, niet onbelangrijk voor plaatsing in een keuken. Bovendien kunnen onze LED strips vaak goed tegen vocht, mocht u ze boven een wasbak willen plaasten bijvoorbeeld: hiervoor hebben we speciale waterdichte LED strips.

Meer weten over welke LED verlichting nog meer geschikt is voor in de keuken? Onze LED experts beantwoorden graag al uw vragen!

Kastverlichting uit ons assortiment:

Yphix LED kastverlichting spot Somano opbouw 3W 2700K aluminium dimbaar 12V DC
 • 12V LED opbouwspot
 • Extra warm wit (2700K), dimbaar
 • Afmeting: 190mm x 60mm
€ 24,99 € 20,65
Vanaf € 24,49
Yphix LED kastverlichting spot Novello inbouw en opbouw 3W 2700K aluminium dimbaar 12V DC
 • 12V LED in- en opbouwspot
 • Extra warm wit (2700K), dimbaar
 • Afmeting: Ø 62mm
€ 23,99 € 19,83
Vanaf € 23,51
Yphix LED kastverlichting complete set Novello inbouw en opbouw 4 x 3W 2700K aluminium dimbaar 12V DC
 • Complete set voor in- en opbouwspot
 • Extra warm wit (2700K), dimbaar
 • Afmeting lamp: Ø 62mm
€ 120,89 € 99,91
Yphix LED strip profiel Marconia aluminium breed 1m incl. melkwitte afdekkap
 • Geanodiseerd aluminium, 1m
 • Binnenmaat 20mm x 8mm
 • Buitenmaat 22.2mm x 10mm
€ 8,99 € 7,43
Vanaf € 8,81
Yphix LED strip 5m 12V 3000K IP20 300 SMD 3528 LEDS
 • Warm wit (3000K), IP20
 • Verbruik 4,8W/m, 352lm/m
 • Afm. 5000mm x 8mm x 2,3mm 
€ 34,99 € 28,92
Vanaf € 34,29

Delen: