De voordelen van een COB LED strip

De voordelen van een COB LED strip.

Als je een COB LED strip plaatst en de strip schijnt over een korte afstand op een muur, dan kan het voorkomen dat deze muur niet egaal verlicht wordt. De oorzaak hiervan is dat reguliere LED chips op een bepaalde afstand van elkaar geplaatst zijn. Hoe groter de afstand tussen de LED chips, hoe meer dit effect zichtbaar zal zijn.

Je kunt dit effect normaliter verminderen door het gebruik van een profiel met melkwitte afdekkap. Hiermee wordt de verlichting al een stuk diffuser verdeeld. Wil je verzekerd zijn van een volledig egale lichtlijn? Kies dan voor een van een COB LED strip van Yphix. De strips zijn voorzien van maar liefst 480 LED chips per meter. Hiermee is een egale lichtlijn (ook zonder gebruik van een melkwitte afdekkap) gegarandeerd!

Wat heb je nodig om deze egale LED strip te plaatsen?


De LED strips van Yphix werken op een constant voltage van 24 Volt. Daardoor heb je in de eerste plaats een 24V LED transformator nodig om de stroom van 230V AC naar 24V DC te brengen.
Yphix heeft zowel dimbare als niet dimbare transformatoren in het assortiment. Of een transformator dimbaar of juist niet dimbaar is, is van belang voor de wijze van aansturing van de LED strip. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor het mooiste resultaat bevelen wij aan om de LED strip in een aluminium profiel te plaatsen. Dit zorgt voor een goede warmteafvoer en garandeert een lange levensduur van de LED strip. Er is een ruime keuze aan Yphix aluminium profielen. Daarnaast zorgt een profiel met afdekkap ervoor dat er geen vuil op de LED strip kan komen of dat de strip beschadigd kan raken.

Waar kun je deze LED strip voor gebruiken?


LED strips zijn flexibele lichtoplossingen die mogelijkheden bieden om ruimtes te verlichten. Met LED strips kun je verlichting verwerken op plekken en manieren waarop dat vroeger niet mogelijk was. Zo kun je een LED strip onder kastjes plaatsen, onder je bedrand, op een kastenwand, in een kast, onder traptreden. Het is ook mogelijk strips buiten te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een LED strip plaatsen in je vlonder, of bestrating, of de rand van het zwembad of vijver.

Hoe kan ik deze LED strip bedienen?


Er is een ruime keuze in de wijze van aansturing van onze Yphix LED strips. In de eerste plaats bepaal je of je de LED strip vóór de transformator op 230V of juist na de transformator wilt aansturen.
Aansturing vóór de transformator op 230V AC (dit altijd in combinatie met een dimbare transformator):
- Met een gewone lichtschakelaar (aan/uit)
- Met een 230V druk- en draai dimmer
- Met een 230V Zigbee druk en draai dimmer
Aansturing na de transformator op 12V of 24V (dit altijd in combinatie met een niet dimbare transformator):
- Met een 12/24V Yphix dimmer en afstandsbediening
- Met een 12/24V Zigbee dimmer, waarna je naar keuze de LED strip kunt aansturen via de Philips Hue app, een Zigbee wandbediening, een Zigbee afstandsbediening, of een combinatie van deze mogelijkheden

Let op: kies je voor aansturing op basis van Zigbee, dan heb je altijd een Hub/Bridge nodig, welke je separaat dient aan te schaffen.


Welke LED strip neem ik?


Er is een grote diversiteit aan LED strips. Welke LED strip voor jouw situatie het meest geschikt is, is afhankelijk van diverse factoren. Om te bepalen welke LED strip voor jouw situatie en wensen geschikt is, zetten we hier de verschillende LED strips op een rijtje.

Wij bieden de volgende COB LED strips aan:


LED strip 5M 24V 2700K IP20 2400 COB LEDS
LED strip 5M 24V 3000K IP20 2400 COB LEDS
LED strip 5M 24V 4000K IP20 2400 COB LEDS
LED strip 5M 24V 6000K IP20 2400 COB LEDS

 

Delen: