10% KORTING OP ALLES - KORTING 10-DAAGSE

8 Voordelen van LED verlichting.

Waar is LED verlichting goed voor? Voordat we beginnen met de voordelen van LED verlichting is het natuurlijk handig om te weten wat LED is. LED is een afkorting van Light Emitting Diode, wat betekent dat het een elektronisch component is: een diode die licht produceert. Een LED geeft licht wanneer er elektrische stroom door de diode in de lamp gaat. Maar waarom zou u nou LED lampen verkiezen boven halogeenlampen, gloeilampen of spaarlampen? Wij hebben alle voordelen van LED voor u op een rijtje gezet.

1. Energieverbruik van LED.

LED is zuinig in energieverbruik en daardoor beter voor het milieu. LED verbruikt aanzienlijk minder stroom dan halogeen- en gloeilampen, waarmee u met LED tot wel 90% van uw energiekosten bespaart in vergelijking met een gloeilamp. Daarnaast bespaart u ondanks de naam, met LED toch echt 40% van uw kosten ten opzichte van de spaarlamp. LED is dus de duurzame keuze als het om stroomverbuik gaat.

2. Levensduur van LED.

De levensduur van LED lampen is, gemiddeld genomen, zo’n 35.000 branduren. Bij de veel LEDs is het de maximaal branduren zelfs 50.000 uren. Wanneer u dit gaat vergelijken met andere lichtbronnen zijn de branduren aanzienlijk hoger. Een gloeilamp brand gemiddeld 1000 uur, een halogeen lamp gemiddeld 3500 en de spaarlamp komt nog het dichtst in de buurt met 7500 branduren. Dit is natuurlijk een schijntje vergeleken met een LED lamp. Wanneer we uit gaan van de maximale branduren van LED en de lamp brand 24 uur per dag, dan zou de lamp 5,7 jaar mee gaan. Wanneer u de lamp 12 uur per dag laat branden gaat de lamp dus ongeveer 11,4 jaar mee! Tevens wordt bij LED, in tegenstelling tot conventionele verlichting, de levensduur niet korter wanneer u de lamp aan en uitschakelt.

3. LED is slim.

LED lichtbronnen zijn in alle soorten en maten ook vaak verkrijgbaar als slimme verlichting. Daarbij zijn er twee type lampen te onderscheiden. Slimme lampen op wifi, waarbij u via uw eigen wifi netwerk en een app uw lampen kunt bedienen of programmeren. De andere optie zijn zigbee smart lampen. Zigbee is een openbaar protocol waar veel van de bekende smart verlichting systemen op werken, zoals Philips Hue of Ikea Tradfri. U kunt de lampen dan via een hub bedienen of bijvoorbeeld een Zigbee dimmer toevoegen. Ook kunnen sommige slimme lampen gedimd worden met een radiografische afstandsbediening.

4. LED verlichting in alle kleuren.

LEDs zijn er in verschillende kleuren. Wanneer het over kleuren gaat denken de meeste mensen aan RGB (rood, groen blauw). Naast RGB(w) LED lampen zijn er ook andere kleurwaardes, ook wel lichttemperatuur genoemd, uitgedrukt in Kelvin (K). 2200K staat bijvoorbeeld gelijk aan de kleur van kaarslicht, zo is de kleurwaarde van een gloeilamp 2700k en van halogeen 3000k. U kunt uw huidige gloei- of halogeenlamp dus vervangen voor LED in dezelfde lichtkleur. Er zijn zelfs lampen met 6500k, dit staat gelijk aan daglicht. Maar uiteraard ook echte kleuren als rood, groen en blauw of alles daartussen, zoals bijvoorbeeld onze kleuren LED strips.

5. LED is goed voor de gezondheid.

Lampen flikkeren continu, ze flikkeren echter zo snel dat dit met het blote oog niet te zien is maar de hersenen nemen de flikkering wel waar. Omdat de flikkering zo klein is noemen we het een rimpeling. Wanneer u uw smartphone camera op een rimpelende lamp richt zult u de rimpeling op uw beeldscherm zien. Wat veel mensen niet weten is dat deze rimpelende lampen een grote oorzaak zijn van migraine en last van geïrriteerde ogen aan het einde van de werkdag. Bij LED heeft u de optie om voor een rimpelvrije lamp te kiezen. Daarom hebben veel kantoren rimpelvrije LED panelen. Ideaal voor de concentratie en gezondheid.

6. LED is voordelig.

De kosten van een LED lamp kunt u op verschillende manieren bekijken. De aankoopprijs van de lamp is nog iets duurder dan de oudere halogeenlamp. Maar zoals we net hebben gelezen gaat een lamp tot wel 14x langer mee dan een halogeen lamp. Reken dat meer eens uit. Naast dat de levensduur de kosten goedkoper maakt, is het energieverbruik ook nog eens veel minder. Hiermee bent u al heel snel voordeliger uit met LED. Bovendien verkopen we onze LED lampen ook in aantrekkelijke voordeelverpakkingen en hebben we altijd interessante aanbiedingen.

7. LED verlichting wordt minder warm.

In tegenstelling tot conventionele verlichting wordt een LED lamp stukken minder warm. Wanneer u uw lamp eruit wilt draaien hoeft u dus niet lang te wachten voordat de lamp is afgekoeld. Waarom wordt een LED lamp dan niet warm? Dit komt omdat een gloeilamp veel energie omzet in warmte en slechts 10% van deze energie omzet in licht. Bij een LED lamp is dit heel anders, hierbij wordt 80% omgezet in licht en slechts een heel klein deel in warmte. Daarom is de lamp zo zuinig! 

8. LED voor alle fittingen.

Tegenwoordig kunt u LED verlichting in alle soorten en maten vinden. Wat betekend dat ook vrijwel alle fittingen een LED variant hebben. U kunt dus gemakkelijk overstappen op LED verlichting zonder al uw armaturen te hoeven vervangen. U kunt al uw bestaande gloei-, halogeen-, TL- of spaarlampen vaak eenvoudig vervangen door een LED lamp.

Al met al zijn er heel veel voordelen van LED. De keuze voor een nieuwe lamp zal dan ook snel op een LED lamp vallen. Wij hopen u te hebben overtuigd van de kracht van LED! Mocht u na het lezen van deze blog nog vragen hebben, stel ze dan gerust aan onze LED experts. Zij staan voor u klaar.

LED toppers van LEDdirect:

E27 LED filament lamp Polaris A60 4,5W 2700K
  • Extra warm wit (2700K)
  • 470 Lumen (vervangt 45W)
  • Niet dimbaar
Aanbiedingsprijs € 3,14 € 2,60 Normale prijs € 3,49 € 2,88
E14 LED kaarslamp Polaris BA35 2,5W 2700K
  • Extra warm wit (2700K)
  • 245 Lumen (vervangt 25W)
  • Niet dimbaar
Aanbiedingsprijs € 2,51 € 2,07 Normale prijs € 2,79 € 2,31
GU10 LED lamp Izar 120° 6W 2700K
  • Extra warm wit (2700K)
  • 420 lumen (verv. 45W)
  • Niet dimbaar
Aanbiedingsprijs € 3,59 € 2,97 Normale prijs € 3,99 € 3,30

Delen: