Sfeervol en veilig; LED trapverlichting.

LED trapverlichting

Hoe vaak loopt u op een dag de trap op en af? Waarschijnlijk vaker dan u denkt! Een trap wordt vaak gezien als een puur functioneel onderdeel van het huis. Maar met de juiste verlichting kan een trap ook de eyecatcher van een ruimte worden. Bovendien kan trapverlichting de veiligheid verhogen, want u gaat vast ook wel eens in het donker op en af. In deze blog leest u alles wat u moet weten over LED verlichting voor de trap.

Sfeervolle LED trapverlichting.

Een trap met verlichting is niet alleen veiliger in het donker, maar ook nog eens erg sfeervol! Met een verlichte trap voegt u een luxe touch toe aan uw hal, gang en trappenhuis. Er zijn verschillende manieren om uw trap te verlichten:

 • Led verlichting in de traptreden: voorkant of tegen stootbord
 • LED verlichting in de trapleuning
 • LED verlichting in de muur naast de trap

Welke verlichting is geschikt voor de trap.

LED verlichting in de traptreden.

De trap verlichten kan op verschillende manieren. Zoals hierboven beschreven kunt u een LED strip tegen de treden aan plaatsen of onder de trede tegen het stootbord aan. Ook zijn LED inbouwspots in de traptreden ook erg fraai. De verlichting automatisch aan- en uit laten schakelen? Bereid de LED trapverlichting uit met bewegingssensoren. Zo is de trap ook 's nachts verlicht bij gebruik, maar staat de verlichting niet onnodig aan!

LED verlichting in de trapleuning.

Naast verlichting in de traptreden zien we tegenwoordig ook veel verlichting in de trapleuning. Maak aan de onderkant van de trapleuning een gleuf waar u de LED strip in kunt verwerken. U kunt kiezen uit verschillende kleuren LED strip. Extra warm wit maakt sfeer en wilt u een moderne touch kies dan voor een wat wittere lichtkleur.

LED verlichting in de muur naast de trap.

Niet alleen kunt u uw trapleuning en traptreden voorzien van LED verlichting. Ook wordt er vaak verlichting toegepast in de muur naast de trap! Twee manieren voor trapverlichting in de muur zijn:

 1. LED strip in de muur
 2. LED inbouwspot in de muur

Bij een ledstrip in de muur van uw trap heeft u de keuze uit verschillende lichtkleuren. U kunt deze bovendien automatisch laten schakelen door een bewegingssensor of een handige afstandsbediening. Als u kiest voor inbouwspots in de trapmuur  adviseren onze LED experts de Venice inbouwspot rond omdat deze half open is, waardoor het licht gericht en egaal verspreidt wordt over de traptreden. Dit geeft een chique uitstraling. Bij inbouwspot in de muur is ook de inbouwhoogte van belang, deze is meestal gering. Onze Sienna LED module met lage inbouwhoogte is in dat geval uitermate geschikt om in de muur te plaatsen! Zo voegt u in een handomdraai sfeer en veiligheid toe aan uw trap!

Traprenovatie en verlichting.

Overweegt u uw bestaande trap te renoveren? Vergeet ook dan de trapverlichting niet! Hierboven leest u alle mogelijkheden met LED trapverlichting. Een traprenovatie is het uitgelezen moment om uw nieuwe trap extra mooi uit te lichten. Heeft u vragen over verlichting bij het renoveren van een trap? Vraag onze LED experts! Zij kunnen u alles vertellen over LED verlichting voor een traprenovatie.

Zelf trapverlichting installeren: wat heeft u nodig.

LED verlichting installeren in de trap hoeft niet heel moeilijk te zijn! Met deze basisbenodigdheden voor het plaatsen van LED strips helpen onze LED experts u op weg. U heeft deze basis elementen nodig:

LED strip profiel

LED strip

Transformator met de juiste maximale belasting

- Plus- en mindraad om de delen met elkaar te verbinden

- Gereedschap als een boormachine en eventueel een freesmachine


In ons assortiment vindt u allerlei soorten verlichting voor de trap van uw dromen. Gemakkelijk te bestellen, verkrijgbaar in complete sets en met bewegingssensor. Binnen een paar klikken in huis!


Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen over hoe u uw trap kunt verlichten? Onze LED experts geven gratis advies! Ze zijn elke werkdag bereikbaar via Whatsapp, telefoon, chat en mail.

Trapverlichting:

Yphix LED inbouwspot Monza rond 3W 2700K aluminium IP65 dimbaar kantelbaar
 • Werkt met 700mA driver
 • Afmeting: Ø 60mm x 20mm
 • Inbouwhoogte: 20mm / 25mm
€ 24,95 € 20,62
Vanaf € 24,45
Yphix LED strip profiel Felita aluminium extra laag 5m (2 x 2,5m) incl. transparante afdekkap
 • Geanodiseerd aluminium, 5m
 • Binnenmaat 11.2mm x 4mm
 • Binnenmaat 11.2mm x 4mm
€ 34,95 € 28,88
Vanaf € 34,25
CYBER MONDAY
Yphix LED strip 5m 12V 4000K IP20 150 SMD 3528 LEDS
 • Wit licht (4000K), IP20
 • Verbruik 2,4W/m, 187lm/m
 • Afm. 5000mm x 8mm x 2,3mm
Aanbiedingsprijs € 15,99 € 13,21 Normale prijs € 19,95 € 16,49
CYBER MONDAY
Yphix LED strip 5m 12V 3000K IP20 150 SMD 3528 LEDS
 • Warm wit (3000K), IP20
 • Verbruik 2,4W/m, 176lm/m
 • Afm. 5000mm x 8mm x 2,3mm
Aanbiedingsprijs € 11,99 € 9,91 Normale prijs € 19,95 € 16,49

Delen: