Waar moet garageverlichting aan voldoen.

Garageverlichting

De garage, misschien komt u er vaak om te klussen en misschien komt u er bijna nooit. Tóch is het belangrijk om er goede verlichting te hebben hangen. Voornamelijk bij het klussen liggen ongelukken op de loer en al helemaal als de ruimte niet goed verlicht is! In deze blog leggen onze LED experts uit wat de beste verlichting is voor in de garage of schuur.

Hoeveelheid licht in de garage.

Zoals hierboven al beschreven is de hoeveelheid licht in de ruimte essentieel. De lichtsterkte wordt bij een LED lamp uitgedrukt in Lumen. Hoe meer Lumen hoe sterker het licht is. Het Wattage van de lamp is het verbruik en zegt dus minder over de hoeveelheid licht. Dient de schuur als opbergplek of stallingsplaats? Dan heeft u niet veel nodig om de ruimte geheel te verlichten. Gebruikt u de ruimte voor het klussen of hobbyen? Dan is een hogere lichtsterkte aanbevolen. Kiest u bijvoorbeeld een TL armatuur, dan is het dus goed om hier rekening mee te houden, want de lichtopbrengst kan hier sterk variëren.

Kleurtemperatuur van verlichting in uw garage.

De kleurtemperatuur van LED wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Hoe hoger de Kelvin des te witter het licht. Daglicht wit is bijvoorbeeld 6500K. In de garage is het belangrijk dat er goed en voldoende licht is. Wij adviseren minimaal 4000K LED verlichting voor deze ruimte. Over het algemeen is goed zicht belangrijk in een schuur of garage. Hoe "witter" het licht hoe beter de zichtbaarheid. Zo zijn al onze LED battens bijvoorbeeld ook 4000k. Meer weten over de lichtkleur van LED

Vochtbestendige garageverlichting.

Een garage of schuur kan door minder goede isolatie weleens vochtig zijn. Daarom is LED verlichting die waterdicht is uitstekend geschikt voor de garage. De water- en stofdichtheid van verlichting wordt uitgedrukt in IP-waarde. Deze waarde bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft de stofdichtheid aan en het tweede de waterdichtheid. Hierbij geldt ook des te hoger het cijfer des te dichter het armatuur. U denkt misschien dat stofdichtheid voor een armatuur in de garage minder belangrijk is. Maar dit betekent ook dat spinnen en ander klein ongedierte zich minder goed kunnen nestelen in de armaturen. Door de gladde oppervlaktes van de verlichting is het onderhouden en schoonmaken ervan erg gemakkelijk.

In ons assortiment vindt u zowel waterdichte plafondlampen als wandlampen in verschillende uitvoeringen. Maar u kunt ook denken aan bijvoorbeeld een waterdicht TL armatuur. Wij adviseren voor de verlichting in de garage of in schuren minimaal IP44.

Garage verlichting die tegen een stootje kan.

Naast lichtsterkte, IP-waarde en kleurtemperatuur is het ook belangrijk dat de verlichting van uw schuur tegen een stootje kan. Bijvoorbeeld als u aan het klussen ben en een lang element komt tegen de lampen aan. Dan wilt u niet dat het meteen defect is. Daarom adviseren wij om verlichting op te hangen met een dichte kap. Zo kunt u onbezorgd klussen en hobbyen in uw goed verlichte schuur of garage. Daarom hebben wij ook slagvaste TL armaturen. Deze armaturen hebben een hoge IK-waarde (IK08) wat het armatuur vandalismebestendig maakt en tegen schokken van 5 Joule bestand is. In andere woorden: dezel lampen kunnen tegen een stootje, mocht u per ongeluk met wat bouwmaterialen tegen de lamp lopen.

Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen over schuurverlichting en garageverlichting? Onze LED experts zijn elke werkdag bereikbaar via telefoon, chat en mail!

Delen: