Grondspots installeren in 5 stappen.

Grondspots; hoe installeer ik een grondspot?

Grondspots voegen luxe, sfeer maar ook veiligheid toe aan de tuin. Denk maar eens aan het verlichten van het pad, oprit of traptrede. Maar ook de (grote) bomen, schutting of haag. Door deze van onderen te verlichten worden er prachtige accenten toegevoegd aan uw tuin. Maar hoe sluit u 220V grondspots buiten aan? Wij van LEDdirect helpen u graag een handje met dit stappenplan:

Stap 1: Kies de juiste verlichting.

Voor alle buitenverlichting geldt dat het goed water- en stofdicht moet zijn. Dit wordt aangegeven door de IP- waarde. Deze waarde bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft aan hoe goed de buitenverlichting bestand is tegen stof, het tweede cijfer tegen water en vocht. Hoe hoger het cijfer, des te beter de bescherming. Waterdichte grondspots zorgen voor een lange levensduur! Voor buiten wordt het aangeraden verlichting te kiezen met minimaal IP- waarde 65.

Stap 2: Test de juiste plek voor de grondspots.

Niet zeker wat de juiste plaats is voor de grondverlichting? Probeer de plek uit vóór het installeren van grondspots. Sluit de spot aan op een snoer met stekker en probeer eens een aantal plekjes. U ziet het volle effect van LED grondspots immers het beste in de avond. Zo weet u ook zeker dat u de juiste sfeer in uw tuin creëert!

Stap 3: Houd rekening met afwatering.

Ondanks dat een grondspot voor buiten een hoge IP- waarde heeft, is het belangrijk om rekening te houden met regen én ander water. De grondspot heeft namelijk wel ruimte nodig voor de afwatering. Dit kunt u doen door ongeveer 30 cm grind onder en rondom de spot te plaatsen. Ook adviseren wij om de grondspot niet in een kuil te plaatsen, maar op een vlakke of iets hoger gelegen oppervlak. Hierdoor zorgt u voor voldoende afwatering, en voorkomt u dat uw grondspotjes na de eerste plensbui onderlopen.

Stap 4: Zorg voor een waterdichte aansluiting.

Water en elektriciteit zijn niet bepaald vrienden van elkaar. Om lang van uw tuinverlichting te kunnen genieten is het belangrijk om kabelverbindingen goed waterdicht te maken. Een grondspot aansluiten op correcte wijze zal ook kortsluiting voorkomen! Hier kunt u speciale kabelverbinders met een hoge IP- waarde voor gebruiken, of een verbindingsmof met hars.

Stap 5: Relax.

Als u de grondspots heeft geplaatst volgens de gebruiksaanwijzing en de energiezuinige LED lamp erin hebt gedraaid, begint het echte werk; genieten! Nodig vrienden of familie uit voor een bbq en laat uw prachtige tuin zien. U mag er trots op zijn!

Onze LEDdirect LED experts wensen u veel plezier. Heef u vragen over inbouw grondspots aanlsuiten? Of komt u er met onze installatie tips toch niet uit? Neem contact met ons op, we helpen u graag!

 

Delen: