Wij wijzen u de weg; alles over onze LED verlichting iconen.

LEDdirect; iconen

Wij van LEDdirect weten dat het niet altijd gemakkelijk is om de juiste lamp te vinden. Daarom helpen wij u graag een handje op weg! Bij een aantal van onze producten vindt u verschillende iconen die de zoektocht wat makkelijker maken. In 1 oogopslag ziet u welke specificaties de lamp heeft en welke ruimte de LED lamp geschikt voor is.

LedDirect Logo; Dimbaar Dimbaar.

Wilt u de LED lampen dimmen voor extra sfeer? Dit icoon geeft aan of de lampen wel of niet kunnen dimmen. Daarnaast kunt u met dimbare LED lamp goed variëren in praktisch licht om bij te hobbyen/ eten naar gedimd licht om bij te relaxen. Voor een mooi dimbereik zonder flikkeringen kiest u een bijbehorende LED dimmer. Onze LED experts hebben dit advies op de productpagina van de lamp voor u beschreven.

LedDirect Logo; lichtkleur Kleur licht.

Gaat u voor sfeervol licht of wilt u juist licht om bij te werken of te hobbyen? Met dit icoon ziet u in een oogopslag welke kleur licht de LED lamp geeft. De lichtkleur van LED verlichting wordt weergegeven in Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin hoe kouder het licht. Voor sfeervol licht kiest u een LED lamp rond de 2700K.

LedDirect Logo; lichthoek Lichthoek.

LED lampen hebben niet alleen een verschillende lichtkleur of wattage, maar ook een andere lichthoek. Een brede lichthoek kiest u bijvoorbeeld in de gang. Een gerichtere lichtbundel, rond de 35°, kiest u bijvoorbeeld in de keuken. Met deze smalle lichtbundel is het licht geconcentreerder en kunt u beter zien of het eten bijvoorbeeld goed gaar is. Daarnaast is een gerichtere bundel ook geschikt voor het uitlichten van schilderijen en andere objecten.

LedDirect Logo; Voltage Voltage.

Dit icoon geeft aan of de LED lamp op 12V, 24V of 230V werkt. Voor 12V/ 24V heeft u een transformator nodig. Weet u niet zeker op welke spanning uw lamp werkt? Dit kunt u ook zien aan de fitting. Bekijk hiervoor onze blog over fittingen.

LedDirect Logo; IP- waarde IP-waarde.

Als u de LED lamp gaat plaatsen in een vochtige ruimte als de badkamer of buitenshuis is het belangrijk dat de lamp hier ook geschikt voor is. Dit wordt aangegeven door de IP waarde. Deze is opgedeeld uit 2 cijfers. Het eerste cijfer heeft de stofdichtheid aan, het tweede de bescherming tegen vocht. Vanaf IP*4 is de lamp geschikt voor buiten. Bijvoorbeeld IP54, IP65 en IP68. Voor woonkamer verlichting is IP20 al geschikt.

LedDirect Logo; Kleurweergave CRI Kleurweergave CRI.

De CRI waarde van een LED lamp geeft aan hoe echt de kleuren worden weergegeven door de lamp. Een hoge CRI waarde is bijvoorbeeld belangrijk als u een schilderij of ander kunstobject wilt uitlichten. Ook is een CRI waarde belangrijk in een showroom of (kleding) winkel.


Heeft u na het lezen van deze blog over LED verlichting nog vragen? Lees dan onze andere blogs over LED of vraag onze LED experts! U kunt ze bereiken via chat, telefoon en mail.

LED verlichting:

Yphix E27 LED filament lamp Atlas G125 4,5W 2700K dimbaar
  • Extra warm wit (2700K)
  • 420 Lumen (vervangt 37W)
  • Dimbaar
€ 8,99 € 7,43
Vanaf € 8,81
Yphix E27 LED lamp Herculis BR30 6,5W 2700K dimbaar
  • Extra warm wit (2700K)
  • 400 Lumen (vervangt 35W)
  • Dimbaar
€ 11,99 € 9,91
Vanaf € 11,75
Yphix E27 LED lamp Pollux Par 30 11W 4000K dimbaar wit
  • Wit licht (4000K)
  • 760 Lumen (vervang 75-100W)
  • Dimbaar
€ 15,99 € 13,21
Vanaf € 15,67

Delen: