10% KORTING OP ALLES!   I   BEREIKBAAR VAN: 08.00-21.00u

Tips & inspiratie: tuinlampen.

U wilt graag in elk seizoen genieten van uw mooie tuin. Dat begrijpen wij heel goed! De keuze in tuinlampen is enorm en waar moet u nu op letten bij de aanschaf tuinverlichting? Voldoende licht om elkaar na zonsondergang te kunnen zien tijdens een goed gesprek of gezellig licht voor een BBQ met vrienden. Maar wellicht heeft u ook een carport in de tuin waar u voldoende en prettig werklicht wilt voor in de avonduurtjes. Door de tips van onze LED experts op deze pagina te volgen heeft u wat meer houvast om de juiste tuinlampen te kiezen. Lees op deze pagina meer over waar u op moet letten bij het aanleggen van LED lampen in uw tuin, welke soorten verlichting er zijn en welke armaturen hiervoor geschikt zijn.

Is de verlichting in uw tuin al in orde, maar heeft u tips en inspiratie nodig voor een andere ruimte? Bekijk alle ruimtes en kies de ruimte die u wil verlichten!

Waar op te letten bij installeren tuinlampen.

Het installeren van tuinlampen is net even een wat andere klus dan reguliere verlichting. De bekabeling moet onder de grond en alles moet goed waterbestendig zijn. Grondspots, prikspots, wandlampen en breedstralers: allemaal hebben ze aandacht nodig bij het aansluiten. U wilt natuurlijk niet opnieuw beginnen omdat er iets niet goed is aangesloten. Daarnaast heeft u ook te maken met het verbinden van elektriciteitskabels in de grond. Alle informatie die u nodig heeft leest u in de veelgestelde vragen over buitenverlichting!

Lees de veelgestelde vragen

Soorten lampen voor in de tuin.

Er bestaan een heleboel verschillende mogelijkheden voor lampen in de tuin. Bekendste is misschien wel de staande buitenlamp, de staande tuinlampen die op markante punten in de tuin geplaatst worden. Maar er is ook nog keuze in wandlampen, grondspots, verstralers en prikspots. Om over de mogelijkheden onder een overkapping of verandaverlichting nog maar te zwijgen. Kortom, het is goed om eerst eens even na te denken wat het doel van de lamp is die u in uw tuin witl plaatsen. We onderschieden namen verschillende soorten verlichting. Elke soort dient een ander doel en heeft daarom andere kenmerken. Wilt u er meer over weten, lees dan het blog van onze LED experts over de verschillende soorten verlichting. Hieronder stippen we elk type tuinverlichting ook alvast even voor u aan.

Alle soorten verlichting

Functionele tuinlampen.

Basisverlichting in de tuin is de standaardverlichting. De lampen die u gebruikt om licht in de tuin te creëren als het donker is. Functionele verlichting wordt dit ook wel genoemd. Hieronder vallen bijvoorbeeld waterdichte LED inbouwspots, ideaal voor onder een overstek of veranda, waterdichte wandlampen voor aan de gevel van uw huis, tuinhuis of schuur, breedstralers en staande buitenlampen. Uiteraard mag functionele verlichting naast praktisch ook vooral mooi zijn!

Accentueer uw tuin met een spot.

Uw tuin heeft vast een mooie boom, heester, fontein of iets anders dat een spotlight verdient. Met een tuin prikspot kunt u uw mooiste objecten in de tuin accentueren in het donker. Kies een LED lamp met wat minder lichtopbrengst voor kleine objecten of een prikspot met veel lichtopbrengst voor grotere bomen en wat meer bereik. Bovendien kunt een prikspot eenvoudig verplaatsen als u weer eens wat anders in de tuin wilt accentueren. Een tuin is immers op verschillende plekken het mooist gedurende de seizoenen.

Bekijk onze prikspots

Sfeerverlichting tuin.

Sfeerverlichting in uw tuin is een toevoeging in elk seizoen. En met LED verlichting bespaart u ook nog eens op uw energiekosten. Ideaal! Denk bij sfeerverlichting bijvoorbeeld aan een waterdichte LED strip langs de borders of het tuinhuis. Maar eigenlijk brengt elke tuinlamp wel een beetje extra sfeer in de tuin. Onze LED experts hebben een stappenplan om sfeer in uw tuin te creëren met tuinlampen.

Tips voor sfeerverlichting in de tuin

Meer goede tips voor lampen in uw tuin.

Naast een de verschillende soorten verlichting bieden onze LED experts u nog meer handvatten bij het kiezen van de juiste tuinverlichting. Zo hebben ze nog meer interessante tuinblogs geschreven over het maken van een lichtplan voor uw tuin en hoe je het beste grondspots kunt installeren. Heeft u andere vragen? Aarzal dan niet om contact met ons op te nemen, we bepreken graag uw wensen voor de juiste lampen in uw tuin.

Werkverlichting voor buiten.

In ons ruime assortiment buitenverlichting vindt u niet alleen mooie tuinverlichting, maar ook andere goede buitenverlichting zoals breedstralers. Zo hebben we breedstralers met een bewegingssensor: veilig en praktisch bij een oprit of schuur. Daarmee zorgt u voor het juiste licht, alleen als u het nodig heeft. En uiteraard hebben we ook veel andere praktische tuinlampen en accessoires die voor buiten geschikt zijn. Denk aan waterdichte TL armaturen of onze populaire ondergrondse kabelverbinders. Bij LEDdirect vindt u alles om elk buitenterrein van verlichting te voorzien.

Bekijk alle buitenverlichting

Onze populairste tuinlampen.

Kabelverbinder T 2-3 aderig IP68
 • 2-3 aderige kabel
 • Kabelmantel Ø 7-13,5mm2
 • Max. draaddikte 1,5mm2
Aanbiedingsprijs € 9,89 € 8,17 Normale prijs € 10,99 € 9,08
Wandlamp Francy met sensor zwart IP66 melkwit glas incl. E27 6W 2700K
 • UV bestendig materiaal, IP66
 • Afmeting: 300mm x 85mm x 130mm
 • Inclusief E27 6W 2700K
Aanbiedingsprijs € 49,49 € 40,90 Normale prijs € 54,99 € 45,45
LED breedstraler Pro 10W 4000K IP65
 • Wit licht (4000K)
 • 750 Lumen (vervangt 75W)
 • IP65 (straalwaterdicht)
Aanbiedingsprijs € 10,79 € 8,92 Normale prijs € 11,99 € 9,91
Wandlamp Emma zwart 10W 3000K IP65
 • Geïntegreerde LED lamp
 • Warm wit (3000K)
 • IP65 (straalwaterdicht) 
Aanbiedingsprijs € 58,49 € 48,34 Normale prijs € 64,99 € 53,71
Plafondlamp Arendal 1 zwart 12W 3000K IP65
 • Warm wit (3000K)
 • IP65 (straalwaterdicht) 
 • Geïntegreerde LED lamp
Aanbiedingsprijs € 67,49 € 55,78 Normale prijs € 74,99 € 61,98