EK-DEALS BIJ LEDDIRECT - PAK HIER UW KORTING

Tips & inspiratie voor slaapkamer lampen

De keuze voor lampen in uw slaapkamer is enorm. Onze LED experts helpen u daarom graag bij het bepalen van de ideale slaapkamerlampen. U wilt sfeervol licht als u de slaapkamer binnenkomt, maar ook een geode lamp om uw outfit uit te zoeken. Wij helpen u op deze pagina stap voor stap naar de juiste lampen voor uw slaapkamer. We behandelen de verschillende soorten verlichting en geven u nog andere tips. Bovendien vind u hier andere blogs waar u meer kunt lezen over veilige verlichting voor onder uw bed of luxe kastverlichting.

Is de verlichting in uw slaapkamer al in orde, maar heeft u tips en inspiratie nodig voor een andere ruimte?

Terug naar alle ruimtes of >Chat met een LED Expert

Soorten lampen voor de slaapkamer.

De functie van de lampen is bepalend voor welke led verlichting geschikt is. Gaat een lamp de hele slaapkamer verlichten of zoekt u juist een slaapkamerlamp voor het creëren van sfeerverlichting? Moet één lamp zowel sfeervol als functioneel licht bieden? Of gaat het juist om een leeslampje naast het bed, waarbij de rest van de kamer zo min mogelijk verlicht dient te worden? Kortom, het doel van de slaapkamerlamp is belangrijk om de juiste keuze te maken. Onze LED experts hebben een blog geschreven over de verschillende soorten verlichting die worden onderscheiden. Dat maakt het kiezen van uw slaapkamerverlichting uiteindelijk eenvoudiger.

Lees alles over verlichtingssoorten

Plafondlamp slaapkamer.

De basisverlichting is vaak de plafondlamp in de slaapkamer. Praktische verlichting en de eerste slaapkamerlamp die u aandoet met de lichtknop bij de deur. Met een plafonldamp kunt u een groter oppervlakte verlichten. U kunt daarvoor kiezen voor één lamp met een hoog aantal lumen, zoals een plafonnière, of voor meerder inbouw- of opbouwspots die op op meerdere plekken op het plafond aanbrengt, zodat u toch de gewenste lichtopbrengst heeft.

plafondlamp slaapkamer

Kastverlichting slaapkamer.

Een kledingkast is typysch een object in de slaapkamer dat u extra uit wil lichten. Een mooie luxe kast kan zo mooi worden geaccentueerd met bijvoorbeeld inbouwspots in het plafond, of LED inbouwspots in de kast zelf. Bovendien helpen de spots om uw kledingstukken en kleuren goed te kunnen zien. Kies hiervoor een spot met een smalle lichtbundel, voor gericht licht. In de kast zelf kunt u onze kastverlichting gebruiken. We hebben speciale sets met bewegingssensoren of deursensoren.

Bekijk alle kastverlichting

Sfeerverlichting slaapkamer.

In de slaapkamer deelt u tal van emoties. Geschikte sfeerverlichting is dan fijn. Kies een warme lichtkleur (2200K-2700K) en dimbare lampen voor een juiste combinatie tussen sfeer- en praktische verlichting, gebruik daarbij altijd de door ons geadviseerde dimmer om knipperende led lampen te voorkomen. Om de slaapkamer een luxe uitstraling te geven is een LED strip perfect. Mooi voor achter of onder het bed, in de kast of langs het plafond. Opties te over om uw slaapkamer sfeervol te verlichten.

sfeerverlichting slaapkamer

SMART slaapkamerlampen.

Kleuren die zich aan elk gewenst moment en emotie aan kunnen passen, dat kan met smart lampen. Met onze slimme verlichting creëert u met een druk op de knop de gewenste sfeer in uw slaapkamer. Word uitgerust wakker met een wake-up light. Dim uw lampen met een smartphone app vanuit bed. Of stel de lampen zo in dat ze midden in de nacht altijd maximaal gedimd zijn, om een eventuele partner niet wakker te maken. LEDdirect biedt wifi lampen van WIZ of smart lampen van het Duitse merk tint, die u kunt koppelen aan een smart hub zoals Philps Hue of Ikea Tradfri.

Dimmen van slaapkamerlampen.

Slaapkamer lampen zijn verkrijgbaar in een dimbare en niet-dimbare variant. Met dimbare LED verlichting brengt u meer sfeer aan in uw slaapkamer omdat de lichtsterkte op elk moment aan te passen is. Zo heeft u sfeervol licht maar ook voldoende licht als u de gehele kamer wilt verlichten. Weet u nog niet zeker of u wilt dimmen? U kunt altijd een dimbare LED lamp aanschaffen en achteraf een LED dimmer toevoegen. Wilt u meer weten over welke dimmer geschikt is voor een LED lamp? Lees dan onze blog met alle ins en outs over het dimmen van LED verlichting.

Lees onze blog

Bedlamp in de slaapkamer.

Een traditioneel bedlampje is natuurlijk een tafellampje op het nachtkastje. Maar met de komst van LED zijn er talloze mogelijkheden bijgekomen om uw bed te verlichten. Zo kunt u onder of achter uw bed of nachtkastjes, een beetje afhankelijk van het type bedopstelling dat u heeft, LED strips monteren. Met deze strips zijn de mogelijkheden eindeloos: de strips zijn in alle lichtkleuren en lichtsterktes beschikbaar en zijn eenvoudig op maat te knippen. Een complete set van 5 meter is vaak precies genoeg om onder een bed te kunnen monteren.

We hebben ook speciale sets ontwikkeld voor verlichting onder het bed. Deze bedverlichting sets werken op een sensor en dus gaat er een subtiele verlichting branden als u uit bed stapt. Erg praktisch en veilig, lees er meer over in bovenstaand blog.