Tips & inspiratie: LED keukenlampen.

In uw keuken is een grote en diverse behoefte aan lampen. Zo wilt u goed werklicht bij het koken, maar ook de juiste basisverlichting om de ruimte te hele ruimte verlichten. En afhankelijk van of u een open keuken heeft of niet, of de eettafel in de keuken heeft staan of niet is er wellicht ook de behoefte aan sfeerverlichting in de keuken. Kortom de keuze in keukenverlichting is enorm, dus het is goed om hier even bij stil te staan voordat u keukenlampen aan gaat schaffen.

Waar moet u nu op letten bij het kiezen van lampen in uw keuken? Er zijn veel mogelijkheden, daarom helpen wij u stap voor stap naar de juiste LED keukenlampen. We geven tips over de juiste soorten keukenverlichting en helpen u bij het vinden van de juiste lampen. Bent u op zoek naar inspiratie voor een andere ruimte in huis? Bekijk onze overige inspiratiepagina's voor verlichting in uw huis.

Terug naar alle ruimtes of >Chat met een LED Expert

Verschillende soorten keukenlampen.

Wanneer u uw keuken gaat verlichten, is het belangrijk om te weten wat het doel van bepaalde verlichting moet zijn. Wilt u een uw volledige keuken verlichten, of juist een bepaald object uitlichten, heeft u behoefte aan goed werklicht of dient het licht enkel voor het verhogen van de sfeer? Per soort verlichting zijn er verschillende type lampen en armaturen geschikt. Door vooraf te bepalen welke typen verlichting u wenst, kunt u gemakkelijk de juiste producten vinden.

Lees alles over verlichtingssoorten

Hanglamp in de keuken.

Basisverlichting voor in de keuken is vooral prettig bij binnenkomst of voor het verlichten van uw werkruimte, zoals het aanrecht. U kunt kiezen voor één hanglamp met een hoog aantal lumen aan het plafond, of bijvoorbeeld een plafonnière. Kiest u voor een hanglamp, dan is het goed om een led lamp met een hoge lichtopbrengst te kiezen.

hanglampen keuken eiland

Keukenkastverlichting.

Accentverlichting is geschikt om bepaalde zaken te accentueren of gericht uit te lichten. Denk aan keukenkastverlichting of een opbouwspot gericht op een mooie vrijstaande design koelkast. Kies hiervoor een gerichte spot lamp met een smalle lichtbundel, zodat het licht geconcetreerd wordt op het opject dat u met het licht wil accentueren. De Plug & play-serie plaatst u bijvoorbeeld gemakkelijk in- of onder keukenkastjes en geven het juiste licht.

Lees alles over keukenkastverlichting

Sfeerverlichting keuken.

Naast dat er in de keuken gewerkt moet worden, is de keuken is ook de plek waar u wilt genieten van een goed glas wijn of een etentje met vrienden en familie. Hier kan sfeerverlichting dan goed aan bijdragen. Kies voor verlichting met een warme lichtkleur (2200K-2700K) en dimbare lampen. Om de keuken een luxe uitstraling te geven is een LED strip perfect: mooi voor bijvoorbeeld onder de keukenkastjes of in een koof.

Een plan maken voor uw keukenlampen.

Zoals u inmiddels wel begrepen heeft is er enorm veel te kiezen op het gebied van keukenlampen. Ieder persoon heeft zo ook zijn of haar eigen wensen en iedere keuken is ook weer anders. Daarom is het goed om, zeker als het gaat om een nieuwe keuken of als u uw bestaande keuken gaat verbouwen , te werken met een lichtplan. Dit dwingt u om goed na te denken wel licht u op welke plek nodig heeft. Onze LED experts hebben een speciaal blog geschreven over een lichtplan voor de keuken

 

Alles over een keukenlichtplan

SMART keukenlampen.

Wilt u met één druk op de knop uw werkverlichting wijzigen naar sfeerverlichting en vice versa? Met slimme verlichting, te bedienen via een app, voice control of een afstandsbediening, kunt u uw verlichting gemakkelijk aanpassen naar de gewenste sfeer. Zo heeft u altijd perfect licht! De opties zijn eindeloos en met verschillende apps kunt u allerlei leuke snufjes instellen instellen tussen de verschillende slimme apparaten in uw huis. Laat uw slimme lampen knipperen bijvoorbeeld als een ander slim apparaat, zoals een slimme oven, klaar is met de bereiding van uw gerecht!

smart keukenlamp

Afzuigkap lamp LED.

Een lampje dat iedereen haast wel in de keuken heeft is het lampje van de afzuigkap. Vaak erg handig omdat dit goed enb gericht werklicht biedt op uw kookplaat of gasfornuis. HEt is vaak een zogenaamd retrofit-lampje, wat betekent dat het een universele fitting heeft, en u een lampje met dezelfde fitting kunt kopen om het te vervangen. Een ouderwets gloeilampje of halogeen lampje voor de afzuigkap kunt u ook prima vervangen door LED. Vaak is het een lampje met een E14 fitting als het een schroeffitting betreft. Is het een steeklampje (met twee pinnetjes) dan is het over het algemeen een lampje met een G4 fitting. Houdt bij het vervangen rekening met een gelijk aantal lumen, dit is de lichtopbrengst van het lampje, want het wattage van een LED lamp is veel lager dan uw oude lampje. Wilt u een gelijke lichtsterkte dan is het belangrijk om een vergelijkbaar aantal lumen te kiezen.

Bestaaande keukenlampen vervangen door LED.

Heeft u al keukenverlichting en wilt u deze simpelweg vervangen door LED om energie te besparen? Dan moet u weten welke fitting deze huidige keukenverlichting heeft. LED verlichting is verkrijgbaar met diverse fittingen. Om te voorkomen dat u de verkeerde lamp bestelt, hebben onze LED experts hieronder veel voorkomende lampen en fittingen op een rijtje gezet. Wilt u graag hulp bij het kiezen van de juiste verlichting van uw keuken, dan kunt u contact opnemen met onze LED experts. Zij helpen u graag verder bij het realiseren van uw verlichtingswensen.